Het idee achter het regenboog café is om activiteiten te organiseren voor regenbogers. Van welke kleur uit de boog je ook bent, je bent welkom in het cafe en bij activiteiten die we organiseren.

Sinds september 2022 organiseren we zo ongeveer om de zes weken een café.
Gezelligheid en kennismaken staat voorop.
Maar er is meer:
Soms is er tijdens het café een muzikaal of theatraal optreden.
Soms is er een kort moment informatie.

Voor een indruk, de afgelopen cafés:

15 december 2023
“Roze in Blauw” was op deze avond onze gast. Een korte uitleg over wie zij zijn en wat zij kunnen betekenen voor de maatschappij en voor de lhbti’s ers in het bijzonder. Waar kunnen zij hulp bieden als er problemen zijn? Hoe makkelijk zijn ze bereikbaar? https://www.politie.nl/informatie/contact-met-roze-in-blauw.html

28 oktober 2023:
Een voorstelling. Boys won’t be boys verzorgde in de theaterzaal van Pantalone een spetterende voorstelling. Persoonlijk verhalen theatraal vormgegeven. Na afloop onder het genot van een drankje nog flink nagepraat.

12 september 2023:
Een Braziliaans getinte avond met Latin muziek en een animeerde gitarist. Paulinho Paes speelde virtuoos op zijn gitaar en vertelde over de achtergrond bij zijn keuze voor deze muziek.

20 juni 2023:
Een avondje swingen. De ruimte in discostemming gebracht met kitscherige versiersels en een setje discolicht. Een diskjockey verzorgde de muziek. Tot sluitingstijd werd er gedanst.

12 mei 2023:
De avond werd opgeluisterd met een optreden van de IJsselsteinse band “Schemer”. Zij schrijven hun liedjes zelf. Mooie luisterliedjes maar ook wat steviger werk.

24 maart 2023:
Optreden van dansgroep AYA met de voorstelling Tinten met een discussie na afloop over discriminatie.

20 januari 2023:
Met z’n allen een toast op het nieuwe jaar!
Een korte uitleg over genderdysforie. Wat is het en wat zijn de wegen die je kunt bewandelen. Na de informatie werd er door sommigen apart nog flink nagesproken over het onderwerp.

9 december 2022:
Een gezellig café met een kleine modeshow. Modeontwerper Marijn Abel had met een aantal geïnteresseerden tijdens een workshop, persoonlijke kleding gemaakt. Daarna vertelde hij over zijn uitgangspunten.

4 november 2022:
Deze avond was er twee keer een optreden van Rozella en Vieve met zoals zij zelf zeggen: sluimerende smart, zwoele zaligheid en lustige lust. Lekker luisteren en genieten.

30 september 2022 :
Het eerste café. Een vrolijke opening met, zoals dat hoort, wat korte toespraakjes. Een pubquiz en natuurlijk een taart en bubbels om dit heugelijke feit te vieren.